DRŽAVNI PRVACI, VICEPRVACI I BRONZANE MEDALJE ZA PVK LEOTAR

U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine  od 07. do 09. Juna, na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Ljetno Državno prvenstvo u plivanju. Učešće je uzelo dvadeset dva klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 290 plivača, od čega je 160 u muškoj i 130 u ženskoj konkurenciji.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljala su tri plivača : Miloš Ćeranić, Veljko Jovanović i Sara Ratković.

Plivači Leotara osvojili su ukupno 9 medalja od čega su 3 zlatne, 2 srebrne i 4 bronzane.

U prvom dijelu prvenstva  Miloš Ćeranić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin, čime se plasirao u “C” finale i u disciplini 50 metara delfin postao viceprvak države u svojoj kategoriji, dok je u disciplinama 50 metara slobodno i 100 metara delfin takođe osvojio bronzane medalje, gdje je isplivao vrijeme za ulazak u “C” finale u obje discipline i u finalnom dijelu osvojio bronzanu medalju u disciplini 50 metara slobodno. Miloš je isplivao disciplinu 100 metara slobodno zauzevši četvrto mjesto i direktan plasman u “C” finale. Takođe je u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara leđno plasiran direktno u finale “C”.

Sara Ratković postala je prvak države u disciplinama 100 metara leđno i 400 metara mješovito u svojoj kategoriji, postala je viceprvak države u disicplini 50 metara leđno takođe u svojoj kategoriji, a bronzanu medalju osvojila je u disciplini  200 metara leđno. Plasirala se direktno u “C“ finale u disciplinama 100 metara leđno i 400 metara mješovito.

Veljko Jovanović isplivao je svoja lična vremena, a u pojedinim disciplinama oborio je lične rekorde, plasirajući se direktno u “B“ finale u disciplinama 100 i 200 metara leđno.

U popodnevnom dijelu pograma plivaju se finale  “A”  za juniore i seniore, finale “B” za kadetsku kategoriji i finale “C” za dječake do 14 godina i djevojčice do 12 godina.

Plivači su posle učešća na Republičkom prvenstvu koje se održavalo u Banjaluci, uzeli učešće na Ljetnom Državnom prvenstvu i ostvarili sjajne rezultate, osvojivši devet medalja i oborivši svoje lične rekorde. Slijede plivački mitinzi u Nikšiću, Mostaru, Jagodini, Podgorici i Trebinju.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba