KRISTINA TURNIĆ PERSPEKTIVNI SPORTISTA, MARIJI KURTOVIĆ PRIZNANJE ZA VRHUNSKE REZULTATE

U organizaciji Javne ustanove „ Trebinjesport “ i „ Glasa Trebinje “, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja u srijedu 22.02.2023. godine u Kulturnom centru, održana je tradicionalna manifestacija ” Izbor sportiste Grada Trebinja ” za 2022. godinu.

Plivački klub „ Leotar “ je imao svoj prijedlog za sportistu Grada Trebinja, perspektivnog sportistu i klub kao prijedlog za najbolji sportski kolektiv.

Odlukom stručnog žirija Plivačkom  klubu „ Leotar “ je uručeno priznanje za perspektivnog sportistu koje je otišlo u ruke Kristine Turnić, a posebno priznanje za ostvareni rezultat u plivanju pripalo je Mariji Kurtović.

Kristina  je u 2022. godini osvojila ukupno 9 medalje od čega su 4 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane medalje. Prvak je Bosne i Hercegovine u disciplinama 50 mezara delfin u kategoriji mlađih juniora.      U toku 2022. godine, Kristina je proglašena najboljim takmičarom u kategoriji 2008. Godište i stariji i nagrađena je peharom na takmičenju  Dani sprinta koje je održano u Užicu. Najboljim takmičarom u svojoj kategoriji 2008. Godište, proglašena je na takmičenju Sloboda open koje je održano u Užicu.

Prijedlog našeg kluba za najboljeg sportistu za 2022. godinu je Marija Kurtović, koja je osvojila 41 medalju, od čega je 17 zlatnih, 14 srebrnih i 10 bronzanih medalje. Prvak je Bosne i Hercegovine u disciplini 400 metara mješovito u kategoriji djevojčica do 12 godina. Viceprvak Bosne i Hercegovine je u disciplinama 400 metara mješovito i udisicplini 50 metara slobodno u kategoriji djevojčica do 12 godina.

Marija je prvak Republike Srpske u disicplinama 50 metara slobodno, 50 metara leđno, 50 metara prsno, 200 metara prsno, 50 metara delfin i 400 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira. Viceprvak Republike Srpske je u disciplinama 200 metara prsno i 400 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira.

Plivački klub „ Leotar “ istakao je kandidaturu za najbolji sportski kolektiv sa sledećim rezultatima.       U protekloj 2022. godini na Državnim i Republičkim prvenstvima, međunarodnim mitinzima takmičari Leotara osvojili su ukupno 11 pehara, 6 pehara za ekipnog pobjednika, 5 pehara za najbolje takmičare u pojedinačnim kategorijama, 307 medalja, od čega  su 84 zlatnie, 105 srebrnih  i 118 bronzanih.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba