Panorama 2

Na Olimpijskom bazenu SRC „ Banje “ u Trebinju 18.06. i 19.06.2016.godine održan je 12. Međunarodni plivački miting „ Srđan i Maksim 2016 “ . Na ovom tradicionalnom plivačkom mitingu učešće je uzelo  179 plivača iz 13 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i jedan klub iz SAD-a.

Ispred plivačkog kluba Leotar učesnicima se obratio predsjednik skupštine plivačkog kluba gospodin Blagoje Šupić koji je pozdravio sve učesnike, donijevši  najradosniju vijest da se posle toliko godina čekanja, postavlja kamen temeljac za izgradnju zatvorenog bazena na lokaciji Abazovina pored SRC Banje. Hidroelektrane na Trebišnjici vlasnici bazena i zemljišta u sklopu bazena su već donijeli odluku o izgradnji i ostale odluke koje govore da nema više prepreka za izgradnju. Sve je to podržala Vlada Republike Srpske i Ministarstvo porodice, omladine i sporta. Ova izjava predsjednika skupštine plivačkog kluba gospodina Blagoja Šupića bila je propraćena velikim aplauzom, izazvavši veliki odjek u široj trebinjskoj javnosti koja već godinama čeka ovakav ishod.

Manifestaciju je otvorio predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS, gospodin Nenad  Rađević od koga smo dobili priznanje za sve rezultate koje je plivački klub postigao i podršku za dalji rad. Plivački klub Leotar se zahvaljuje svim sponzorima koji su pomogli da se ova manifestacija održi , a posebna zahvalnost Hidroelektranama na trebišnjici koji su omogućili dobre uslove za rad bazena, a samim tim i našeg kluba.

Što se takmičarskog dijela tiče :

U ekipnoj konkurenciji najuspješniji su bili plivači Plivačkog kluba „ Budva “  iz Budve, na drugom mjestu su plivači Plivačkog kluba „ Jadran “, a na trećem mjestu su plivači Plivačkog kluba „ Zrinjski “ iz Mostara. Najvrijednije rezultate, zbir FINA bodova iz dvije discipline u pojedinačnoj konkurenciji ostvario je Ivan Bilić plivač „ Juga  “ iz Dubrovnika u muškoj i Anđela Antunović član plivačkog kluba „ Jadran “ Herceg Novi u ženskoj konkurenciji, što je kao najvrijedniji rezultat nagrađen sa novčanom nagradom. Plivački klub „ Leotar “ predstavljalo je 39 plivača i ostvarili su zapažene rezultate, osvojivši 32 medalje od čega je deset zlatnih, pet srebrenih i sedamnaest bronzanih. Od plivača Leotara zlatne medalje osvojili su Zoran Vujičić u disciplini 200 metara slobodno, 50 metara delfin, 100 metara delfin i 200 metara mješovito, Nikola Telebak u disciplinama 50 metara leđno i 100 metara leđno, Vidak Šarenac u disciplini 100 metara prsno, Veljko Jovanović u disciplini 200 metara mješovito, Nevena Kurtović u disciplini 50 metara leđno i Teodora Kraljević u disciplini 100 metara delfin. Srebrene medalje osvojili su Drago Krivokapić u disciplini 50 metara slobodno, Jovan Topalović u disciplini 100 metara leđno, Uroš Kundačina u disciplini 50 metara prsno, Anastasija Radmilović u disciplini 50 metara delfin  i muška štafeta 4 x 50 metara slobodno u sastavu Drago Krivokapić, Stefan Berak, Matija Ratković i Zoran Vujičić. Bronzane medalje osvojili su Jovan Topalović u disciplinama 100 metara slobodno i 50 metara leđno, Veljko  Jovanović u disciplini 100 metara leđno, Vidak Šarenac u disciplini 50 metara prsno, Jovan Vukoje u disciplini 50 metara prsno, Uroš Kundačina u disciplinama 100 metara prsno i 200 metara mješovito, Anastasija Vlatković u disciplini 100 metara slobodno, Anastasija Radmilović u disciplini  200 metara slobodno, Maja Špirto u disciplini 400 metara slobodno, Helena Lakić u disciplinama 400 metara slobodno, 50 metara leđno, 100 metara leđno, Irina Ninić u disciplini 100 metara leđno, Nevena Kurtović u disciplini 50 metara prsno, Helena Jovanović u disciplini 50 metara delfin i štafeta 4 x 50 metara slobodno u sastavu Mina Vučurević, Lara Brnjašić, Helena Jovanović, Nevena Kurtović.

Takmičari Plivačkog kluba Leotar nastavljaju sa pripremama za naredna takmičenja i izazove koji ih očekuju.