PEHAR I DVADESET SEDAM MEDALJA – UBJEDLJIV NASTUP PLIVAČA PVK LEOTAR NA DVA TAKMIČENJA

U organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske  od 08. do 10. Juna, na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci održano je Ljetno državno prvenstvo u plivanju. Učešće je uzelo dvadeset dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 316 plivača, od čega je 174 u muškoj i 142 u ženskoj konkurenciji. Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljala su tri plivača : Miloš Ćeranić, Gojko Janković i  Nevena Kurtović.

Na ovom prvenstvu posebno se istakla Nevena Kurtović koja je ponovila uspjeh sa Zimskog državnog prvenstva i odbranila titulu prvaka Bosne i Hercegovine u disciplini 1500 metara slobodno.

Plivači su posle učešća na Republičkom prvenstvu koje se održavalo u Banjaluci, uzeli učešće na Državnom prvenstvu i ostvaril sjajne rezultate, oborivši svoje lične rekorde.

Druga grupa plivača uzela je učešće na plivačkom mitingu „ Mlade nade  2018 “, koje se održavalo 10. Juna u sportskom centru Nikšić u organizaciji PVK Nikšić.

Plivački vaterpolo klub  „ Leotar “, predstavljalo je 19 plivača : Srđan Kurtović, Luka Šupić, Milan Bajčetić, Andrej Lučić, Luka Ratković, Igor Radulović, Zarije Miladinović, David Miladinović, Ilija Petrović, Marko Grgurević, Nikola Bašić, Sergej Jokanović, Helena Jovanović, Lidija Bajčetić, Tatjana Pelkić, Sara Ratković, Kristina Turnić, Teodora Šipovac i Milica Šipovac.

Plivači Leotara u ekipnom plasmanu zauzeli su zasluženo treće mjesto, osvojivši pehar i dvadeset šest medalja od čega je sedam zlatnih, jedanaest srebrnih i osam bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su : Lidija Bajčetić u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin, Sara Ratković u disciplini 50 metara leđno, Srđan Kurtović u disciplinama 50 metara kraul i 50 metara delfin i Helena Jovanović u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara delfin.

Srebrne medalje osvojili su : Lidija Bajčetić u disciplinama 50 metara kraul i 50 metara leđno, Sara Ratković u disciplinama 50 metara kraul i 4 x 50 metara kraul, Milan Bajčetić u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara delfin, Srđan Kurtović u disciplini 50 metara prsno, Helena Jovanović u disciplinama 50 metara kraul i 4 x 50 metara kraul, Tatjana Pelkić u disciplini 4 x 50 metara kraul i Kristina Turnić u disciplini 4 x 50 metara kraul.

Bronzane medalje osvojili su : Milan Bajčetić u disciplini 50 metara prsno, Sara Ratković u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin, Luka Ratković u disciplinama 50 metara leđno i 4 x 50 metara kraul, Srđan Kurtović u disciplini 4 x 50 metara kraul, Andrej Lučić u disciplini 4 x 50 metara kraul i Luka Šupić u disciplini 4 x 50 metara kraul.

Plivače Leotara naredni vekend očekuje nastup na tradicionalnom međunarodnom plivačkom mitingu „ Srđan i Maksim “ u organizaciji Plivačkog vaterpolo kluba “ Leotar “.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba