PLIVAČI  PK „ LEOTAR “ PRVACI I VICEPRVACI BOSNE I HERCEGOVINE

U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine 16. i 17. marta, na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Zimsko Državno prvenstvo u plivanju. Učešće je uzelo dvadeset pet klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 344 plivača, od čega je 190 u muškoj i 154 u ženskoj konkurenciji.

Plivački klub „ Leotar “ predstavljali su  :  Đorđe Grubač, Aleksa Škoro, Marija Kurtović, Lena Radulović, Tijana Hamović, Bojana Popović i Lana Kovač.

Na prvenstvu se u svim individualnim disciplinama  plivaju kvalifikacije u jutarnjem dijelu programa i A i B  finale u popodnevnom dijelu programa.

” A ” i ” B ” finala formiraju se na osnovu 16 najbržih takmičara u Apsolutnoj kategoriji  ( A finale – 8 takmičara, B finale – 8 takmičara).

Plivači Leotara osvojili su ukupno sedam medalja, od čega je jedna zlatna, četiri srebrne i dvije bronzane

Lena Radulović postala je prvak Bosne i Hercegovine u disciplini 200 metara leđno u kategoriji kadeta.

Marija Kurtović postala je viceprvak Bosne i Hercegovine na 50 i 100 metara slobodno, 50 metara prsno, 50 metara leđno u kategoriji mlađih juniora.

Bronzane medalje osvojili su : Đorđe Grubač u disciplini 200 metara prsno u kategoriji dječaka do 12 godina i Lena Radulović u disciplini 50 metara leđno u kategoriji kadeta.

Bojana Popović, Tijana Hamović, Lana Kovač i Aleksa Škoro svojim nastupom na državnom Zimskom prvenstvu ostvarili su zapažene rezultate i oborili svoje lične rekorde.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba