Plivači  PK „ Leotara-a “ briljirali kao domaćini – po prvi put organizovano takmičenje na zatvorenom bazenu

U Organizaciji Plivačkog kluba „ Leotar “, 16. i 17. jula 2022. godine, na olimpijskom bazenu „Banje“ u Trebinju, održan je  XVII  Međunarodni memorijalni plivački  miting  ” Srđan i Maksim “.

Na ovom tradicionalnom takmičenju je učestvovalo ukupno 407 plivača iz 28 klubova iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Austrije, Španije i Bosne i Hercegovine. Miting je u subotu, u poslijepodnevnim časovima na novoizgrađenom zatvorenom bazenu, svečano otvorila načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinje, gospođa Slađana Skočajić, izrazivši svoje zadovoljstvo i oduševljenje organizacijom i posjećenošću takmičenja. Svečanom otvaranju takmičenja, prisustvovali su i Rade Aleksić, otac Srđana, i Igor Vidačić, brat Maksima, plivača u čiju se čast održava memorijalni miting..

Najuspješnija ekipa bila je plivački  klub „ Budva “ iz Budve. Na drugom mjestu je plivački vaterpolo klub ” Jadran ” iz Herceg Novog , a na trećem plivački klub „ Borac “ iz Banja Luke. Najvrijednije rezultate u ukupnom plasmanu, kao pojedinci, ostvarili su Nikola Bjelajac iz plivačkog kluba „ Olimp “ iz Banja Luke i Aiša Huremović  iz Gradskog plivačkog kluba ” Sarajevo ”  iz Sarajeva.

Plivački klub „ Leotar “ nastupio je sa 65 plivača, te ostvario zapažene rezultate osvojivši ukupno 17 medalja, od čega 4 zlatne, 5 srebrnih i 8 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su: Veljko Jovanović u disciplinama 200 metara mješovito, Nina Brković u disciplini 100 metara slobodno, Helena Jovanović u disciplini 400 metara slobodno i Lara Pujić u disciplinama 50 metara prsno.

Srebrne medalje osvojili su: Vito Koprivica u disciplini 400 metara slobodno, Stefan Tasovac u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara delfin, Vuk Varaga u disciplini 100 metara delfin i Lara Pujić u disciplini 100 metara prsno.

Bronzane medalje osvojili su: Filip Čolović u disciplini 400 metara slobodno, Gojko Janković u disciplini 50 metara leđno, Vito Koprivica u disciplinama 50 i 100 metara leđno, Filip Jokanović u disciplini 200 metara mješovito, Lena Radulović u disciplini 50 metara leđno, Kristina Turnić u disciplini 50 metara delfin i Nina Brković u discuplini 50 metara delfin.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba