PLIVAČI PLIVAČKOG KLUBA LEOTAR VIŠESTRUKI PRVACI REPUBLIKE SRPSKE – POTVRĐEN KVALITET

U organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske 10. i 11. juna, na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci  održano je Ljetno Republičko prvenstvo u  plivanju. Učešće je uzelo petnaest klubova iz Republike Srpske sa 257 plivača, od čega je 164 u muškoj i 93 u ženskoj konkurenciji.

Plivači Leotara osvojili su ukupno 38 medalje, od čega je deset zlatnih, osam srebrnih i dvadeset bronzanih.

Plivači „ Leotara “ su se posebno istakli u kategoriji mlađih pionira osvojivši pehar za treće mjesto.

Aleksa Bogdanović postao je Prvak Republike Srpske u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira.

Marija Kurtović postala je Prvak Republike Srpske u disciplinama 50 metara slobodno, 50 metara prsno i 50 metara leđno u kategoriji pionira.

Lena Radulović postala je Prvak Republike Srpske u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđno, 100 metara slobodno  i 200 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira.

Helena Jovanović postala je Prvak Republike Srpske u disciplini 50 metara prsno u kategoriji omladinaca.

Srebrne medalje osvoli su : Marija Kurtović u disciplinama 50, 100 i 200 metara delfin, Helena Jovanović u disciplini 50 metara slobodno, Vasilije Supić u disciplini 200 metara mješovito, Tijana Hamović u disciplini 50 metara prsno, Lena Radulović u disciplini 200 metara slobodno, Nina Brković u disciplini 50 metara leđno.

Bronzane medalje osvojili su : Irina Ćurić u disciplinama 50 metara delfin i 100 metara prsno, Nina Brković u disciplini 50 metara delfin, Helena Jovanović u disciplinama 100, 200 i 400 metara slobodno, Aleksa Škoro u disciplini 200 metara mješovito, Marija Kurtović u disciplini 50 metara leđno u apsolutnoj kategoriji.

Ženska štefate 4 x 200 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji u sastavu Marija Kurtović, Lena Radulović, Irina Ćurić i Tijana Hamović.

Muška štafeta 4 x 50 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira u sastavu Aleksa Bogdanović, Matija Ateljević, Vasilije Supić, Luka Berak.

Muška štafeta 4 x 100 slobodno u apsolutnoj kategoriji u sastavu Aleksa Škoro, Vasilije Supić, Matija Ateljević, Luka Berak.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba