PLIVAČI PVK LEOTAR DRUGI PUT ZA REDOM OSVOJILI AQUA KUP U JAGODINI

U organizaciji Plivačkog  kluba „ Aqua 235 “ u  Jagodini se  08.07.2018.godine,  održalo plivačko takmičenje  pod nazivom XV Međunarodni plivački miting „ Aqua 235 “ 2018.

Na  takmičenju  je učestvovao  ukupno 21 klub  sa ukupno 215  takmičara  od čega  je 126 u muškoj i 89 u ženskoj konkurenciji.

Učešće je uzelo sedamnaest klubova iz Srbije, jedan klub iz Makedonije, dva kluba iz Bugarske i jedan klub iz Republike Srpske. Takmičenje se održalo  na  olimpijskom  pedeset-metarskom bazenu u sklopu Akva parka.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ na ovom takmičenju prestavljala su 32 plivača : Miloš Ćeranić, Veljko Jovanović, Filip Jokanović, Filip Čolović, Milan Bajčetić, Lidija Bajčetić, Marko Grgurević, Igor Ribić, Nikša Šarenac, Tatjana Pelkić, Andrej Lučić, Sara Ratković, Luka Ratković, Lara Pujić, Dositej Došlo, Uroš Grubač, Stefan Anđelić, Branko Čolić, Jelena Jovanović, Ana Stanković, Radivoje Koprivica, Lara Brnjašić, Vladimir Grgurević, Sanja Krivoglav, Nikola Lješković, Igor Radulović Mina Vučurević, Nikola Dervišević, Dimitrije Rajković, Kristina Turnić, Vuk Popović i Lara Popović.

Plivači Leotara, ostvarili su izvanredne rezultate zauzevši prvo mjesto u ekipnom plasmanu i osvojivši ukupno 31 medalju, od čega je 9 zlatnih, 10 srebrnih i 12 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara delfin, Veljko Jovanović u disciplinama 50 i 100 metara leđno, Sara Ratković u disciplini 50 metara leđno, Sanja Krivoglav u disciplinama 50 i 100 metara leđno, Nikola Lješković u disciplini 100 metara leđno, Nikola Dervišević u disciplini 200 metara slobodno, Stefan Anđelić u disciplini 100 metara prsno.

Srebrne medalje osvojili su  Ana Stanković u disciplini 50 metara slobodno, Dimitrije Rajković u disciplinama 50 i 100 metara prsno, Lara Pujić u disciplinama 50 i 100 metara prsno, Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara leđno, Lidija Bajčetić u disciplini 50 metara delfin, Stefan Anđelić u disciplini 200 metara slobodno, Filip Čolović u disciplini 100 metara leđno i Uroš Grubač u disciplini 100 metara prsno

Bronzane medalje osvojili su Tatjana Pelkić u disciplini 50 metara slobodno, Lidija Bajčetić u disciplini 50 metara slobodno, Filip Jokanović u disciplinama 50 i 100 metara leđno, Nikša Šarenac u disciplini 50 metara leđno, Nikola Lješković u disciplinama 50 metara leđno i 4 x 100 metara slobodno, Sara Ratković u disciplini 100 metara leđno, Luka Ratković u disciplini 100 metara slobodno, Veljko Jovanović u disciplini 4 x 100 metara slobodno, Miloš Ćeranić u disciplini 4 x 100 metara slobodno i Filip Čolović u disciplini                 4 x 100 metara slobodno.

Paralelno sa Aqua kupom ovog vikenda održao se Montenegro Open, međunarodno takmičenje u organizaciji Plivačkog Saveza Crne Gore.

Takmičenje se održavalo na Olimpijskom bazenu „ Morača “ u Podgorici. Na takmičenju je učestvovalo 43 kluba sa ukupno 334 takmičara od čega je 205 u muškoj i 129 u ženskoj konkurenciji. Klubovi učesnici takmičenja su iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Italije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije i Turske.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ na ovom takmičenju prestavljala je Helena Jovanović, koja je odbranila boje kluba osvojivši tri medalje, jednu srebrnu u disciplini 100 metara delfin i dvije bronzane u disciplinama 200 metara delfin i 200 metara mješovito.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba