PLIVAČI PVK ” LEOTAR ” OSVOJILI TRIDESET MEDALJA NA MEĐUNARODNOM MITINGU „ SRĐAN I MAKSIM “

U Organizaciji Plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar “, 17. jula 2021. godine, na olimpijskom bazenu „Banje“ u Trebinju, održan je  XVI  Međunarodni memorijalni plivački  miting  ” Srđan i Maksim “.

Na ovom tradicionalnom takmičenju je učestvovalo ukupno 427 plivača iz 25 klubova iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Španije, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. Miting je u subotu, u poslijepodnevnim časovima, svečano otvorila Načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinje gospođa Slađana Skočajić, izrazivši svoje zadovoljstvo i oduševljenje organizacijom i posjećenošću takmičenja. Svečanom otvaranju takmičenja, prisustvovali su i Rade Aleksić, otac Srđana, i Igor Vidačić, brat Maksima, plivača u čiju se čast održava memorijalni miting..

Najuspješnija ekipa bila je plivački vaterpolo klub „ Jadran “ iz Herceg Novog.           Na drugom mjestu je plivački klub ” Budvanska Rivijera ” iz Budve , a na trećem plivački klub „ Sharks “ iz Sarajeva. Najvrjednije rezultate u ukupnom plasmanu, kao pojedinci, ostvarili su Aleksa Dabić iz plivačkog kluba „ olymp “ iz Banja Luke i Anja Radojević  iz plivačkog kluba     „ Valis “  iz Valjeva.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ nastupio je sa 65 plivača, te ostvario zapažene rezultate osvojivši ukupno 30 medalja, od čega 7 zlatnih, 13 srebrnih i 10 bronzanih.

Zlatne medalje osvoji su: Veljko Jovanović u disciplinama 50 metara slobodno, 50 i 100 metara leđno, Nikola Dervišević u disciplini 100 metara leđno, Kristina Turnić u disciplini 50 metara slobodno i Marija Kurtović u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno.

Srebrne medalje osvojili su Nikola Dervišević u disciplinama 200 metara slobodno i 50 i 100 metara prsno, Vladimir Grgurević u disciplini 400 metara slobodno, Vuk Varaga u disciplinama 100 metara leđno i 200 metara mješovito, Dimitrije Rajković u disciplini 50 metara prsno, Zarije Miladinović u disciplini 100 metara delfin, Kristina Turnić u disciplinama 50 metara leđno i 100 metara slobodno, Sara Ratković u disciplini 50 metara leđno, Lena Radulović u disciplini 50 metara leđno i Marija Kurtović u disciplini 50 metara prsno.

Bronzane medalje osvojili su: Miloš Ćeranić u disciplini 200 metara mješovito, Matej Tripković u disciplini 50 metara slobodno, Stefan Bovan u disciplini 400 metara slobodno, Vuk Varaga u disciplini 50 metara leđno, Sara Ratković u disciplini 200 metara slobodno, Lara Pujić u disciplinama 50 i 100 metara prsno, Marija Kurtović u disciplini 50 metara delfin i Sara Ratković u disciplinama 100 metara leđno i 200 metara slobodno.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba