PLIVAČIMA LEOTARA PEHAR I TRIDESET JEDNA MEDALJA

U organizaciji plivačkog kluba „ Borac “ u Banjaluci se 19.10. i 20.10.2019. godine, održalo takmičenje pod nazivom ” Borac Grand Challenge “.

Na takmičenju su učestvovali klubovi iz Srbije, Italije, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ na ovom takmičenju predstavljalo je 17 plivača : Miloš Ćeranić, Veljko Jovanović, Branko Čolić, Sara Ratković, Matija Jovanović, Sergej Jokanović, Dimitrije Rajković, Stefan Bovan, Luka Šupić, Jelena Jovanović, Ana Stanković, Vladimir Grgurević, Helena Jovanović, Vuk Varaga, Gojko Janković, Marko Grgurević i Helena Ivelja.

Takmičenje se održavalo na taj način što su se u prijepodnevnim časovima plivači kvalifikovali za finalne trke koje su se plivale u poslijepodnevnim časovima.

Plivači Leotara ostvarili su zapažene rezultate osvojivši ukupno 31  medalju od čega su jedanaest  zlatnih, trinaest srebrnih i sedam bronzanih.

Od plivača Leotara, posebno se istakla Sara Ratković koja je nagrađena peharom za najbolju plivačicu u kategoriji djevojčica 9 i 10 godina.

Zlatne medalje osvojili su : Vuk Varaga u disciplini 200 metara delfin, Sara Ratković u disciplinama 50 metara delfin, 50 metara leđno i 400 metara slobodno, Helena Ivelja u disciplinama 50  i 100 metara prsno,Helena Jovanović u disciplinama 50 i 200 slobodno i 200 metara leđno i Jelena Jovanović u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno.

Srebrne medalje osvojili su : Miloš Ćeranić u disciplinama 200 metara mješovito, 50 metara delfin, 200 metara mješovito u finalu i 50 metara leđno, Vuk Varaga u disciplini 50 i 100 metara leđno, Sergej Jokanović u disciplini 50 i 100 metara prsno, Helena Jovanović u disciplinama100 metara slobodno, 400 metara slobodno i 200 metara slobodno u finalu, Sara Ratković osvojila je dvije medalje u disciplini 200 metara mješovito u kvalifikacijama i u popodnevnim finalnim disciplinama.

Bronzane medalje osvojili su : Vuk Varaga u finalu discipline 200 metara delfin, Ana Stanković u disciplinama 50 i 100 metara leđno i 100 metara slobodno, Jelena Jovanović u disciplini 100 metara slobodno i Helena Ivelja u disciplini 50 metara prsno i 100 metara prsno u finalu.

 

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba