PLIVAČIMA ZLATO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U SARAJEVU

U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine  od 09. do 11. Marta, na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Zimsko Državno prvenstvo u plivanju. Učešće je uzelo dvadeset pet klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 372 plivača, od čega je 216 u muškoj i 156 u ženskoj konkurenciji. Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljalo je sedam plivača : Miloš Ćeranić, Gojko Janković, Veljko Jovanović, Vuk Varaga, Stevan Zirojević, Helena Jovanović, Nevena Kurtović.

Na ovom prvenstvu posebno se istakla Nevena Kurtović koja je postala prvakinja Bosne i Hercegovine u disciplini 1500 metara slobodno.

U prvom dijelu prvenstva plivale su se kvalifikacije, a u finale koje se plivaju u popodnevnom dijelu kvalifikovali su se Veljko Jovanović u discipli 400 metara mješovito, Miloš Ćeranić u disciplini 400 metara mješovito i Stevan Zirojević u disciplini 50 metara prsno.

Plivači su posle učešća na Republičkom prvenstvu koje se održavalo u Banjaluci, uzeli učešće na Državnom prvenstvu i ostvarili sjajne rezultate, oborivši svoje lične rekorde. Ovo je bilo poslednje takmičenje u zimskoj sezoni, slijedi proljećna sezona u kojoj nas očekuje veliki broj nastupa na međunarodnim takmičenjima.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba