U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine  od 09. do 11. Marta, na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Zimsko Državno prvenstvo u plivanju. Učešće je uzelo dvadeset pet klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 372 plivača, od čega je 216 u muškoj i 156 u ženskoj konkurenciji. Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljalo je sedam plivača : Miloš Ćeranić, Gojko Janković, Veljko Jovanović, Vuk Varaga, Stevan Zirojević, Helena Jovanović, Nevena Kurtović.

Na ovom prvenstvu posebno se istakla Nevena Kurtović koja je postala prvakinja Bosne i Hercegovine u disciplini 1500 metara slobodno.

U prvom dijelu prvenstva plivale su se kvalifikacije, a u finale koje se plivaju u popodnevnom dijelu kvalifikovali su se Veljko Jovanović u discipli 400 metara mješovito, Miloš Ćeranić u disciplini 400 metara mješovito i Stevan Zirojević u disciplini 50 metara prsno.

Plivači su posle učešća na Republičkom prvenstvu koje se održavalo u Banjaluci, uzeli učešće na Državnom prvenstvu i ostvarili sjajne rezultate, oborivši svoje lične rekorde. Ovo je bilo poslednje takmičenje u zimskoj sezoni, slijedi proljećna sezona u kojoj nas očekuje veliki broj nastupa na međunarodnim takmičenjima.