PVK ” LEOTAR ” NAJUSPJEŠNIJI KLUB NA XV MEĐUNARODNOM MITINGU „ SRĐAN I MAKSIM “ U TREBINJU

U Organizaciji Plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar “, 20. i 21. jula 2019. godine, na olimpijskom bazenu „Banje“ u Trebinju, održan je  XV  Međunarodni memorijalni plivački  miting  ” Srđan i Maksim “.

Na ovom tradicionalnom takmičenju je učestvovalo ukupno 314 plivača iz 24 kluba iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske Rusije, Kanade, Republike Srpske  i   Bosne i Hercegovine. Miting je u subotu, u poslijepodnevnim časovima, svečano otvorio Predsjednik Skupšine grada Trebinje gospodin Dragoslav Banjak, izrazivši svoje zadovoljstvo i oduševljenje organizacijom i posjećenošću takmičenja. Naglasio je da će Gradska uprava i dalje nastaviti sa podrškom, kao i do sada, te nastojati da u narednom periodu miting „Srđan i Maksim “ postane prepoznatljiv i izvan granica Balkana. Predsjednik Skupštine iskoristio je priliku da Plivačkom vaterpolo klubu Leotar čestita sedamdeset godina postojanja ovog sportskog kolektiva.

Svečanom otvaranju takmičenja, prisustvovali su i Rade Aleksić, otac Srđana, i Igor Vidačić, brat Maksima, plivača u čiju se čast održava memorijalni miting.

Najuspješnija ekipa bila je plivački vaterpolo klub „ Leotar “ iz Trebinja. Na drugom mjestu je plivački klub ” Zrinjski ” iz Mostara , a na trećem plivački klub „ Jadran “ iz Herceg Novog. Najvrednije rezultate u ukupnom plasmanu, kao pojedinci, ostvarili su Nikola Šuka iz plivačkog kluba „ Budva “ iz Budve i Iman Avdić  iz plivačkog kluba „ Sport Tajm “  iz Sarajeva.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ nastupio je sa 83 plivača, te ostvario zapažene rezultate osvojivši ukupno 46 medalja, od čega 12 zlatnih, 16 srebrnih i 18 bronzanih.

Najmlađi učesnik takmičenja sa pet godina je Radomir Popović, koji je isplivao disciplinu 50 metara slobodno i nagrađen je zlatnom medaljom.

Zlatne medalje osvoji su Miloš Ćeranić u disciplinama 50 i 100 metara delfin, 200 metara mješovito i u štafeti 4 x 50 metara slobodno, Veljko Jovanović u disciplini 50 metara leđno, Stevan Zirojević u disciplinama 50 i 100 metara prsno i u štafeti 4 x 50 metara slobodno, Nikola Telebak u disciplini 100 metara leđno, Gojko Janković u štafeti 4 x 50 metara slobodno, Luka Petrović u štafeti 4 x 50 metara slobodno i Marija Kurtović u disciplini 50 metara slobodno.

Srebrne medalje osvojili su Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara slobodno, Nikola Dervišević u disciplinama 400 metara slobodno i 50 metara delfin, Veljko Jovanović u disciplinama 400 metara slobodno, 100 metara leđno i u štafeti 4 x 50 metara slobodno, Nikola Telebak u disicplini 50 metara leđno i u štafeti 4 x 50 metara, Luka Bertolda  u disciplinama 50 i 100 metara prsno, Zarije Miladinović u disciplini 50 metara delfin, Helena Jovanović u disciplini 400 metara slobodno, Vuk Varaga u štafeti 4 x 50 metara slobodno, Sara Ratković u disciplinama  50 metara leđno i 200 metara mješovito i Vladimir Grgurević u štafeti 4 x 50 metara slobodno.

Bronzane medalje osvojili su Nikola Telebak u disciplini 50 metara slobodno, Luka Petrović u disciplinama 200 i 400 metara slobodno, Srđan Kurtović u disciplini 400 metara slobodno, Aleksej Milenković u disciplinama 50 i 100 metara leđno, Filip Jokanović u disciplini 200 metara mješovito, Helena Jovanović u disciplini 50 metara slobodno i u štafeti    4 x 50 metara slobodno, Lidija Bajčetić u disciplinama 50 metara slobodno i 100 prsno, Marija Kurtović u disciplinama 50 metara delfin i 100 metara slobodno, Sara Ratković u disciplinama 100 metara leđno, 100 metara delfin i štafeti 4 x 50 metara slobodno, Lara Pujić u štafeti 4 x 50 metara slobodno i Tatjana Pelkić u štafeti 4 x 50 metara slobodno.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba