U organizaciji Plivačkog kluba „ Sharks “ u Sarajevu  se 30.09.2017.godine,održavalo takmičenje pod nazivom III Međunarodni plivački miting „ Sharks  kup “ 2017.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 27 klubova učesnika sa 526 takmičara od čega je 308 u muškoj i 218 u ženskoj konkurenciji.

Učešće je uzeo 21 klub iz Bosne i Hercegovine, dva kluba iz Mađarske, dva klub iz Crne Gore i dva kluba iz Republike Srpske.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ na ovom takmičenju prestavljala su 24 plivača: Veljko Jovanović, Vuk Varaga, Miloš Ćeranić, Stevan Zirojević, Stefan Bovan, Srđan Kurtović, Sergej Jokanović, Nikša Šarenac, Miljan Milidragović, Milan Bajčetić, Matija Jovanović, Luka Ratković, Filip Čolović, Luka Petrović, Gojko Janković, Filip Jokanović, Dositej Došlo, Andrej Luči, Ana Stanković, Helena Jovanović, Lara Pujić, Lidija Bajčetić, Nevena Kurtović i Sara Ratković.

Plivači Leotara, ostvarili su izvanredne rezultate osvojivši 15 medalja od čega je 1 zlatna, 8 srebrnih i 6 bronzanih.

Zlatnu medalju osvoijo je Srđan Kurtović u disciplini 100 metara slobodno.

Srebrne medalje osvojili su Veljko Jovanović u disciplinama 50 i 100 metara slobodno, Srđan Kurtović u disciplini 50 metara slobodno, Stevan Zirojević u disciplinana 50 metara prsno i 4 x 50 metara slobodno, Miloš Ćeranić u disciplini 4 x 50 metara slobodno, Gojko Janković u disciplini 4 x 50 metara slobodno i Luka Petrović u dusciplini 4 x 50 metara slobodno.

Bronzane medalje osvojili su Luka Ratković u disciplini 100 metara slobodno, Srđan Kurtović u disciplini 50 metara delfin, Lidija Bajčetić u disciplini 25 metara delfin i Veljko Jovanović u disciplinama 50 metara leđno, 50 metara delfin i 100 metara mješovito.

Ovo je prvo takmičenje posle ljetnje sezone, ovi rezultati pokazuju veliki napredak koji ćemo dokazati učešćem na takmičenjima koja nam slijede, a to je učešće na takmičenju u Kragujevcu, a posle toga nas očekuju mini pripreme na Zlatiboru i učešće na Čigota kupu koji se održava na Zlatiboru. – istakao je trener Nikola Lješković.