PLIVAČKI KLUB LEOTAR POSLIJE VIŠE DECENIJA OBNOVIO RAD VATERPOLO SEKCIJE

 

 

 

 

Skupština Plivačkog kluba „ Leotar “ 21.04.2017. godine,  jednoglasno donijela odluku o promjeni statuta kluba kojom će se ovaj sportski kolektiv ubuduće zvati  Plivački vaterpolo klub ” Leotar “.

Ovom odlukom, poslije nekoliko decenija, ponovo će djelovati vaterpolo klub u Trebinju, koji je sa radom prestao 1980. godine, rekao je Blagoje Šupić, Predsjednik skupštine Plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar “, koji je podsjetio da su u prošloj godini članovi ovog kluba učestvovali na 11 takmičenja i osvojili 82 medalje.

Obnovljeni Vaterpolo klub vodiće vaterpolisti Duško Brković i Nikola Lješković, čime će ovaj kolektiv imati stručni kadar neophodan za stvaranje novih vaterpolo nada.

Upis novih članova za vaterpolo počeće 1. maja, a do sada su svoje interesovanje već iskazala 22 Trebinjca.

Prema riječima Zorana Čučkovića, Predsjednika Plivačkog vaterpolo kluba ” Leotar “, prvi treninzi budućih vaterpolista trebali bi da počnu već 1. juna, kada će u otvoreni bazen „ Banje “ zaplivati i plivači „ Leotara “.

Treninzi će se od oktobra ove godine pa do otvaranja zatvorenog bazena u Trebinju, održavati četiri puta sedmično u zatvorenom bazenu u Nikšiću, čije je rukovodstvo imalo sluha za potrebe budućih trebinjskih vaterpolista, ali i članova plivačkog kluba koji godinama osvajaju medalje na brojnim takmičenjima.

„Nakon upisa, biće održan test svih kandidata, jer bavljenje vaterpolom zahtjeva poznavanje vještina u plivanju. Nije dovoljno samo da vaterpolista bude dobar plivač“, dodao je Čučković.

Članovi Plivačkog  vaterpolo kluba „ Leotar “ dodijelili su istaknutom vaterpolisti Ljubiši Anđeliću sliku Trebinja, Predsjedniku skupštine Plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar “ Blagoju Šupiću monografiju o plivanju, te cvijeće i zahvalnice plivačicama Radmili Pujić i Nedi Gudelj.

Vaterpolista, novinar i pravnik Ljubiša Anđelić, koji je među prvima plivao u Vaterpolo klubu „ Leotar “ i nosio kapicu broj 3, rekao je večeras da mu se ostvario san kad je vidio bagere i radnike koji grade zatvoreni bazen.

On je podsjetio da je vaterpolo na Trebišnjici počeo 1949. a prestao 1965. godine – izgradnjom Hidroelektrana na Trebišnjici, dodajući da je voda u rijeci, kad je počinjao da trenira, bila oko 25 stepeni.

„Da smo imali loptu ‘ mikasu ’, kao sada, bilo bi sasvim drugačije igranje. Mi smo igrali sa fudbalskom loptom“, istakao je Anđelić, koji je  napisao knjigu „Vaterpolo na Trebišnjici “, te podsjetio na anegdote vezane za ovaj atraktivni sport u gradu ispod Leotara.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Još vijesti

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

Menu

Međunarodni plivački mitinzi u organizaciji našeg kluba